Schilderen

Het schilderen van een muur of deur kan voor een verfraaide indruk zorgen. Bij het renoveren van een gebouw worden meestal ook de muren beschilderd.
  direct offertes aanvragen
De kleuren van een muur kunnen na verloop van tijd vervagen of verkleuren. Schildersbedrijven hebben zich gespecialiseerd in het schilderen van ieder soort kozijn, muur, plafond, deur of materiaal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen schildersklussen die binnen of buiten worden uitgevoerd.

Schilderwerk binnen
Het schilderen van uw woning of gebouw dient regelmatig te gebeuren. Hierbij kunt u denken aan het schilderen van: 

  • Kozijnen 
  • Deuren 
  • Plafond 
  • Muren

Daarnaast zijn er vrij veel vakschilders die reclames of tekeningen kunnen schilderen. Dat zijn schildersbedrijven die ook binnen aan hoogwaardige afwerking doen, bijvoorbeeld bij u thuis. 

Schilderwerk buiten vakschilder
Het regelmatig onderhouden van de buitenmuren (gevel e.d.) is van financieel belang. Als er weinig aan onderhoud wordt gedaan, dan zal het langer duren om het weer te herstellen. Hiermee wordt vooral op een houten buitenkant gedoeld, omdat die het meeste onderhoud vereisen.

Verf en muurverf bestaan uit dezelfde delen: pigmenten, kleuren, bindmiddel, oplosmiddel en vulstoffen. Er bestaan warme en koele kleuren. De juiste balans dient te worden bereikt door het mengen van verschillende kleuren.

Op deze website hoeft u alleen onderscheid te maken tussen particuliere of zakelijke schilderwerkzaamheden. U kunt bij de aanvraag zelf aangeven of het binnen- of buiten werkzaamheden betreft. Ook uw gewenste vraagprijs kunt u in de laatste stap van de offerteaanvraag opgeven.

Ervaringen van andere bezoekers

Tevreden met mijn aanvraag
"Ik heb erg kort gezocht naar een schilder voor mijn buitengevel. Vorige week heb ik mijn aanvraag specifiek ingevuld en begin deze week is mijn gevel al geverfd."
Toegevoegd: L. Dries uit Amersfoort (02-08-2012)
Waardering: 3/5
 
Goedkope schilder gezocht
"Mijn muren zijn al een tijd met viezigheid en drank niet meer schoon. Nadat ik offertes op vakschilder.nl had vergeleken had ik een hele goedkope gevonden."
Toegevoegd: R. Slingers uit Enschede (05-08-2012)
Waardering: 4/5

Voordelen van schilderwerkzaamheden

Het schilderen en onderhouden levert de volgende voordelen:

  • Langere levensduur van uw (houten) buitenmuur 
  • Fraai uitzicht over uw beschilderde muur of gevel 
  • Besparen van eventuele investeringen in extra onderhoud (bijvoorbeeld bij rot) 
  • Minder grote kans op beschadigingen zoals schuren

Ik verf mijn binnen muren altijd zelf. Kan ik dat ook voor de buitenkant van mijn huis doen?
Het schilderen van een binnenmuur is normaal gesproken makkelijker dan een buitenmuur. Schildersbedrijven hebben zich gespecialiseerd in het verven van buiten muren en kunnen dit ook op grote hoogte doen. U dient dus zelf voor uw eigen veiligheid te zorgen. In het algemeen kunt u deze werkzaamheden beter aan een vakschilder overlaten.

Hoe vaak dien ik mijn werk te onderhouden?
U dient minimaal 1x per jaar uw werk, zoals muren of kozijnen schoon te maken en te controleren. Hierbij dient u ook te letten op barstjes, scheuren of andere beschadigingen.

Ik ga de verfklus zelf doen. In welke volgorde dien ik alles te doen?
Als eerst moet de verf gebruiksklaar zijn. Vervolgens Dient u de ondergrond voor te behandelen, bijvoorbeeld met houtvulmiddel (om beschadigingen op te vullen). Hierna dient u het verf te verwijderen en tot slot de ondergrond te schuren. Nu kunt u beginnen met schilderen.

De website vakschilder.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van vakschilders bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veelgestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van vakschilders: 

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw schilder.

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen