Behanger

De meeste vakschilders hebben zich tevens gespecialiseerd in behangwerkzaamheden. Het behangen blijft de populairste wandbedekking en behang bestaan gemaakt zijn van tientallen soorten. Er zijn hoofdzakelijk de volgende papieren behangsoorten:   direct offertes aanvragen
 • Duplex behang 
 • Papier behang 
 • Vliesbehang 
 • Rauhfaser behang

De volgende kunstsof behangsoorten bestaan: 

 • Schuimvinyl 
 • Acryl 
 • Vlakvinyl behang

Alle verschillende soorten papieren en kunststoffen behangen hebben unieke eigenschappen. In een lokale bouwmarkt kunt u alle soorten behang vinden.

Behangenbehanger
Het behangen van kunststof behang kan op een zogenoemde behangtafel worden uitgevoerd. Het behanglijm dient circa 10 minuten in te trekken alvorens het behang op de muur kan worden geplaatst.

Bij het behangen van vlies- en papierenbehang voldoet het smeren van plaksel op de muur. Waarna u het behang op de muur kan plaatsen. Er is verder geen apparatuur nodig.

Het behangen is specialistisch werk. Het inhuren van een vakman garandeert voor lange tijd een fraai uitzicht. Via vakschilder.nl kunt u vrijblijvend meerdere offertes aanvragen.

Tip! Voorkom luchtbellen m.b.v. behangroller

Ervaringen van andere bezoekers

Nieuw bedrijfspand behangen
"Wij hebben ons nieuwe bedrijfspand door een vakschilder laten behangen, die we via vakschilder.nl hebben gevonden. Wij zijn tevreden en komen snel terug!"
Toegevoegd: F. de Jong uit Den Haag (02-08-2012)
Waardering: 3/5
 
Offertes snel binnen gekregen
"Vorige week wilden wij onze woning laten behangen met vinyl, omdat wij daar geen ervaring mee hebben. In onze familiekring hadden we tevergeefs gezocht. Gisteren zijn de behangers gelukkig al langs gekomen. Goede kwaliteit!"
Toegevoegd: J. Dirksma uit Breda (20-07-2012)
Waardering: 4/5
 

Voordelen van behangen

Vliesbehang

 • Vliesbehang gemakkelijk aan te brengen 
 • Mooie vormen zijn mogelijk

Papieren behang

 • Papieren behang gemakkelijk aan te brengen 
 • Behangerstafel overbodig

Kunststof behang

 • Vinyl behang is makkelijker schoon te houden 
 • Meestal bestand tegen water

Veelgestelde vragen

Welk soort behang kan ik gemakkelijk aanbrengen?
Vlies- en papieren behang zijn het gemakkelijkst aan te brengen. U hoeft alleen een hechtmateriaal op de muur aan te brengen en u kunt direct behangen.

Hoeveel maakt het uit welk materiaal ik kies?
Het ene materiaal is makkelijker aan te brengen dan het andere. Daarnaast verschillen de meest behangen in levensduur en onderhoudsgemak. Zo is bijvoorbeeld vinyl gemakkelijker schoon te houden. In de lokale bouwmarkt zijn vrijwel alle soorten behang te verkrijgen.

Ik ga in mijn nieuwe huis kunststof behang aanbrengen. Hoelang ben ik daar mee bezig?
Er is geen vaste tijd of formule beschikbaar. Het verschild per persoon en het soort apparaat wat u gebruikt om het oude behang te verwijderen.

De website vakschilder.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van vakschilders bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veelgestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van vakschilders: 

 Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw schilder.

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen