6% btw tarief schilderwerk

Vanaf september 2009 is er een verlaging in het btw tarief op schilderwerkzaamheden in werking gezet. Het betreft een verlaging van 21% btw naar 6% btw.   direct offertes aanvragen

Er zitten wel een aantal eisen aan de btw verlaging. De woning waaraan de werkzaamheden worden verricht dient ouder te zijn dan 2 jaar. Na de bouw van het huis dient de woning 2 jaar bewoond te zijn voordat de 6% btw regeling in werking treed. Een garage, schuur of serre vallen ook onder het begrip 'woning' en kunt u dus gerust laten schilderen.

Om gebruik te kunnen maken van het verlaagde btw-tarief dient u wel een schriftelijke verklaring te hebben m.b.t. de bewoonde leeftijd van de desbetreffende woning. Deze verklaring dient ondertekend te zijn. Dit is een eis van de belastingdienst.

Voor meer informatie over het 6% btw tarief kunt u bij de geselecteerde schilders terecht.

6% btw tarief anno 2012


In het nieuwe opgestelde begrotingsakkoord zijn geen bezuinigingen opgenomen die het lage 6% btw tarief doen aanpassen op schilder werkzaamheden. Daarnaast wordt het hoge btw tarief wel verhoogd van 19% naar 21%. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar het mogelijk gelijk trekken van het lage btw tarief en het hoge btw tarief. Later dit jaar wordt daar meer over bekend gemaakt.

Ervaringen van andere bezoekers


6% btw op schilderwerk zeer interessant!
"Via deze website informatie gevonden over het 6% btw tarief op schilderwerkzaamheden. Eenvoudig offertes aangevraagd en deze vergeleken. De desbefreffende schilder heeft mij exact uitgelegd wat er ingevuld moet worden kwa papier werk. De klus is uiteindelijk super verlopen."
Toegevoegd: D. van Doorn uit Den Haag
Waardering: 8.5/10 Rating starRating starRating starRating starRating star

Snel eenvoudig offertes vergelijken
"Binnen een week hadden wij 4 offertes specifiek voor onze klus op de deurmat liggen. Het heeft het onderhoud (schilderwerk) een stuk aantrekkelijker gemaakt met het verlaagde 6% btw tarief. Daarnaast heeft de schilder zijn werk goed gedaan."
Toegevoegd: K. van dammen uit Utrecht
Waardering: 8.5/10 Rating starRating starRating starRating starRating star

Lees onderstaand meer over de diensten van vakschilders: 

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw schilder.

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.